Het bedrijf

Ons verhaal begint eind jaren ’70

De Jong’s Hydraulische Systemen bestaat sinds eind jaren ’70, opgericht door Arie de Jong. Als vervoerder binnen de recycling had hij een vooruitziende blik op de ontwikkelingen in de branche en zocht samenwerking met NCH containerinstallaties. In de jaren erna volgden de ontwikkelingen zich snel op, van afzetcontainers naar silo’s en door hem bedachte 20 ft verticaal laden. De praktijk werd getest door het eigen wagenpark wat uitermate belangrijke praktische kennis opleverde. Die combinatie van praktische ervaring en technische kennis stelt ons nog altijd in staat om met onze klanten mee te denken over de beste oplossingen van verrassende, passende oplossingen te bieden.

Door onze specialistische kennis begrijpen we wat onze klanten nodig hebben. Onze klanten ontwikkelen hun transportconcepten en wij ontwikkelen mee. Samen met u zoeken we naar de best passende technische oplossing voor uw transportvraagstukken. We denken mee over eigen gewicht, betrouwbaarheid, veiligheid en de meest efficiënte beladingsgraad.

De juiste gewichtsverdeling, licht maar toch sterk bouwen is de kracht. Naar elke klant wordt individueel gekeken en een specifieke oplossing bedacht. En dat levert bijzondere producten op.

'Denken in oplossingen en klantgericht blijven, dat is onze kracht!'

De Jong’s Hydraulische Systemen

staat voor technische innovatie in hydraulische los- en laadsystemen bedoeld voor transport en logistiek in diverse branches.  De lijnen zijn kort, de oplossingen praktisch en behapbaar binnen kaders van wettelijke eisen, krachtberekeningen en simulaties. In die zoektocht blijft gebruikersgemak voorop staan. We zijn innovators, maar met de voeten in de klei.

Open vacatures

Zoek jij een baan alles behalve standaard? Iets wat mensen laat opkijken als je over je werk praat? Wij zijn op zoek naar gepassioneerde denkers, doeners en probleem oplossers die op zoek zijn naar een uitdaging.

Contact opnemen

Service

In onze moderne en goed geoutilleerde werkplaats in Ammerzoden werken onze vakmensen aan de opbouw van nieuwe producten en staan klaar voor onderhoud en reparatie. Flexibili- teit, betrouwbaarheid en service zijn sleutelwoorden. Hier zijn wij u graag van dienst op het gebied van reparatie en onderhoud, carrosserie aanpassingen en in geval van schade.

Er wordt met elke klant meegedacht over de beste, veilige en meest economische oplossing. Veel klanten hebben al ervaren hoe plezierig het is als er iemand voor je klaar staat in tijden van ‘breakdown’.

Onderdelen

Wij beschikken over een ruime voorraad van onder andere Van Hool onderdelen hierdoor kunnen wij u spoedig op weg helpen waardoor uw transportmaterieel weer snel inzetbaar is.

Onderdelen bestellen kan vanzelfsprekend ook. De levering is snel en efficiënt, bijna altijd uit voorraad. Op dit ogenblik kunt u een deel van onze onderdelen nog vinden in het PDF op deze pagina.

Binnenkort zal deze website beschikken over een onderdelenpagina waarop de onderdelen duidelijk omschreven zijn voorzien van een foto, waardoor telefonisch bestellen makkelijker wordt. Er wordt tevens gewerkt aan de optie onderdelen online te kunnen bestellen via een webshopmodule.

Schade

In geval van schade kunnen wij u optimaal van dienst zijn;
vakkundig personeel met jaren ervaring op het gebied van transportmaterieel de meeste belangrijke onderdelen op voorraad

 • beschikken over een eigen richtbank
 • beschikken over een eigen spuitcabine
 • contact met diverse expertise bureaus

Door bovenstaande punten ontstaat er een optimale doorlooptijd waardoor u uw materieel weer snel kunt inzetten. Uiteraard kunnen wij u voor tussen liggende periode een huuroplegger aanbieden.

Reparatie & onderhoud

Op het gebied van reparatie en onderhoud van uw transportmaterieel bent u bij ons op het juiste adres. Zo kunt u bij ons terecht voor:

 • Reparatie chassis, vloer zeilen
 • Reparatie voor uw verlichting
 • Vervangen van banden
 • APK

Carosserie aanpassingen

Mocht uw huidige oplegger of aanhangwagen niet meer voldoen aan uw wensen of aan de wensen van uw klant, dan kunnen wij deze wellicht aanpassen.
Er zijn verschillende carrosserie aanpassingen mogelijk voor opleggers en aan- hangers zoals:

 • Monteren van zijborden
 • Plaatsen van rongen
 • Verhogen van de dak constructie
 • Plaatsen van gereedsschapkist / reservewiel rek / achteruitrijlampen /etc.

Spuitcabine

Wij beschikken over een Sima spuitcabine met een inwendige lengte van 19 meter, een hoogte van 6 meter en een breedte van 6 meter. Deze spuitcabine voldoet aan alle milieu en arbo eisen. Zo is er een hydraulische brug aanwezig waarmee een oplegger maar liefst 2 meter omhoog gebracht kan worden. Hier- door is het mogelijk ook de onderkant en het assen stel van nieuwe verf te voor- zien.